29/03/2024

RSS

Σύναξη Αναγνωστών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην Ταϋγέτη

03/10/2017

20170930_105218Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και αδελφοσύνης και με την πατρική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, στον πάντα φιλόξενο χώρο της Εκκλησιαστικής Κατασκήνωσής μας στην Ταϋγέτη, η Σύναξη των Αναγνωστών της Ιεράς Μητροπόλεως μας,.
Η συνάντηση ξεκίνησε με την τέλεση της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχη μας στο καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας της Ταϋγέτης. Στο τέλος της ευχαριστιακής σύναξης ο Σεβασμιώτατος κήρυξε το Θείο Λόγο και καλωσόρισε τους Αναγνώστες σε αυτό τον όμορφο και ευλογημένο τόπο.
Ακολούθησε πρωινό γεύμα στην τραπεζαρία της Κατασκήνωσης και ξενάγηση των καλεσμένων στις εγκαταστάσεις της από τον υπεύθυνο π. Νικόλαο Τσέτσεκα.
Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε τρεις εισηγήσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ως εξής: Την πρώτη εισήγηση, με θέμα “Ο ρόλος του ιεροψάλτου στη Θεία Λατρεία” παρουσίασε ο κ. Αθανάσιος Ρουμελιώτης, Θεολόγος και καθηγητής. Τη δεύτερη εισήγηση, με θέμα ” Η σπουδαιότητα του αξιώματος του Αναγνώστου” παρουσίασε ο κ. Αλέξιος Λεοντής, εν αποστρατεία Στρατηγός του ελληνικού στρατού. Την τρίτη εισήγηση, με θέμα ” Ο θεσμός του Αναγνώστου στην Ορθόδοξη Εκκλησία” παρουσίασε ο κ. Γεώργιος Καρκαμπάσης, φοιτητής Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ και ιεροψάλτης.
Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους, αλλά και τους δι’ ευλόγου αιτίας απόντες, για την αποδοχή της πρόσκλησής του. Επίσης, μίλησε για την αναγκαιότητα της διακονίας των αναγνωστών στη Θεία Λατρεία, ενώ απηύθυνε πατρικές συμβουλές για τον τρόπο, με τον οποίο θα πρέπει να γίνεται η διακονία του αναλογίου και του ιερού βήματος. Ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος κατά τη διάρκεια του οποίου όλοι εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στο πρόσωπο του σεπτού Ποιμενάρχη μας για την ευκαιρία, που τους έδωσε να μοιραστούν στιγμές χαράς και συγκίνησης.
Μετά το μεσημεριανό γεύμα ο Σεβασμιώτατος μοίρασε σε όλους αναμνηστικά δώρα και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της σύναξης. Όλοι αποχώρησαν πλήρεις χαράς και ευφροσύνης δίνοντας την υπόσχεση να επαναλάβουν τέτοια συνάντηση στο μέλλον.

20170930_085524 20170930_113510 received_705530192978510