29/03/2024

RSS

Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τέλεσε τα εγκαίνια του Φεστιβάλ ‘’Σπάρτη – Παγκόσμια Πόλη’’ – Συμμετείχε η Σχολή Αγιογραφίας και το Γραφείο Νεότητας

18/09/2017

022

038

025

036

008

013

016

021

018

017

019

003Το βράδυ του Σαββάτου 16 Σεπτεμβρίου 2017, στο κέντρο εκδηλώσεων «Νερόμυλος» στις Αμύκλες, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος τέλεσε τα εγκαίνια του Φεστιβάλ ‘’Σπάρτη – Παγκόσμια Πόλη’’. Συνδιοργανωτές του Φεστιβάλ είναι η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης «Ο Λεωνίδας» σε συνεργασία με πολλούς φορείς της πόλης και του Νομού.
Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο παγκοσμίως γνωστό όνομα της Λακωνικής πρωτεύουσας, αλλά και στην έλλειψη βασικών υποδομών, που θα βοηθούσαν στην ανάδειξη του ιστορικού αυτού τόπου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα πρέπει να προσέξουμε μην αποδειχθούμε ανάξιοι απόγονοι ηρωικών προγόνων.
Η Ιερά Μητρόπολή μας συμμετείχε στο Φεστιβάλ με περίπτερο του Γραφείου Νεότητας και με έκθεση έργων της Σχολής Αγιογραφίας. Επίσης το πλήθος κόσμου που παραβρέθηκε στα εγκαίνια είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στα περίπτερα των Λακώνων Αγιογράφων και μελών της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας, στην έκθεση Φωτογραφίας μελών της ΛΕ.ΦΩ.Σ με θέμα τη Σπάρτη, στην έκθεση Βιβλίου με συμμετοχές Λακώνων συγγραφέων και εκδοτικών οίκων και CD καλλιτεχνών και συγκροτημάτων από το νομό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η Έκθεση Παραδοσιακής και Ιστορικής Λακωνικής Ενδυμασίας με τις τιμημένες στολές του Συνταγματάρχη Κ. Δαβάκη, του Ανθυπολοχαγού Π. Βλαχάκου και της Ερυθροσταυρίτισσας Κ. Καρβούνη καθώς και σειρά ενδυμασιών από όλες τις περιοχές της Λακωνίας.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε από τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη κ. Αδαμαντία Τζανετέα τιμητική βράβευση στο ζεύγος Δημητρίου και Γεωργίας Καλοειδή για τη μεγάλη τους προσφορά στον τομέα του τουρισμού. Επίσης πραγματοποιήθηκε βράβευση των Χορευτικών Συλλόγων: Λύκειο Ελληνίδων Σπάρτης, Λαογραφικός Σύλλογος Σπάρτης, Σύλλογος Διάδοσης Χορών κι Εθίμων «Πυρρίχη» και Χορευτική Ομάδα Θεραπνών.
Τέλος, κατά την διάρκεια των εγκαινίων, παρουσιάστηκε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον θεατρικό δρώμενο από την Ε.Θ.Ο.Λ, ενώ η βραδιά έκλεισε με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τους χορευτικούς συλλόγους που βραβεύτηκαν.