28/03/2024

RSS

Αξιόλογες εκδηλώσεις στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο Παλαιοπαναγιάς

16/01/2017

Δύο αξιόλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο της Παλαιοπαναγιάς.

Η πρώτη εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και την ακολουθία του Αγιασμού των υδάτων, κατά τη διάρκεια της οποίας ο εφημέριος του χωριού π. Παναγιώτης Ξηρόδημας ευλόγησε την Βασιλόπιτα της ενορίας και του ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου. Στην ομιλία του ο εφημέριος του χωριού ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, ευχήθηκε καλή, ευλογημένη και δημιουργική νέα χρονιά, ενώ έκανε αναφορά στις καταβολές του εθίμου της κοπής της Βασιλόπιτας. Παρά την παγωνιά των ημερών, όλοι απήλαυσαν μέσα στον ζεστό και πάντα φιλόξενο χώρο του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, τα άφθονα γλυκίσματα, που προσέφεραν οι κυρίες του Φιλοπτώχου της ενορίας και άλλες κυρίες του χωριού.

Η δεύτερη εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 14 Ιανουαρίου 2017, είχε ως σκοπό την ενίσχυση του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εφημέριος και Αρχιερατικός Επίτροπος Ξηροκαμπίου π. Γεώργιος Λάτσης, ο εφημέριος Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης καθώς επίσης και ο Αντιδήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευστράτιος Σμυρνιός. Ο εφημέριος του χωριού π. Παναγιώτης Ξηρόδημας, αφού καλοσώρισε τους παρευρισκόμενους, απηύθηνε μερικές σκέψεις για το πώς ο χριστιανός πρέπει να στέκεται μπροστά στο χρόνο και πώς πρέπει να αντιμετωπίζει αυτόν προς ψυχική ωφέλεια δική του και των συνανθρώπων του. Κλείνοντας την ομιλία του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ονομαστικά τα μέλη του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας Παλαιοπαναγιάς, τις κυρίες Μαρία Ναστάκου, Χαρίκλεια Τσίτσου, Αγγελική Δογαντζή, Δήμητρα Ναστάκου, Μαρία Καρκαμπάση και Σοφία Σμυρνιού, για την πολύτιμη βοήθεια που του προσφέρουν στο ποιμαντικό έργο του, καθώς όλες με το ακούραστο ενδιαφέρον τους και το δυναμισμό του χαρακτήρα τους δίνουν πάντα το παρόν και τον καλύτερο τους εαυτό σε όλες τις εκδηλώσεις της ενορίας.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κα Μαρία Ναστάκου, εκ μέρους όλων των κυριών του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου, η οποία αφού ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά, ευχαρίστησε τον εφημέριο του χωριού π. Παναγιώτη για την άψογη συνεργασία την οποία έχουν και για την προσφορά του στο χωριό, ενώ του πρόσφερε ένα συμβολικό δώρο εκ μέλους όλων των κυριών. Να υπενθυμίσουμε ότι σε περσινή αντίστοιχη εκδήλωση ο π. Παναγιώτης είχε τιμήσει εκείνος όλες τις κυρίες του Φιλοπτώχου Ταμείου για την πολύτιμη προσφορά και βοήθειά τους στο έργο του.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με μουσική, φαγητό και κλήρωση πολλών και πλούσιων δώρων καθώς και με την υπόσχεση πως οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται με τη βοήθεια του Θεού στην ενορία αυτή θα είναι κάθε φορά και καλύτερες.

DSC_1055 (2) DSC_1070 DSC_1075 DSC_1076 DSC_1095 DSC_1112