28/03/2024

RSS

Με επίσκεψη στη ‘’βυζαντινή γωνιά’’ Σπάρτης η έναρξη των Κατηχητικών Κοκκινόραχης

12/10/2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΜε τον καθιερωμένο Αγιασμό και σε χαρμόσυνο κλίμα ξεκίνησαν το πρωί της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2016, στον Βυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου Κοκκινόραχης, οι φετινές νεανικές συντροφιές της Ενορίας και τα μαθήματα της Ενοριακής Χορωδίας.

Αρχικά, και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η κατηχήτρια κ. Δέσποινα Κουκούτση – Παπαδοπούλου μίλησε στα παιδιά και τους γονείς τους για τη μεγάλη αξία των νεανικών συντροφιών, που πραγματοποιούνται κάτω από το βλέμμα του Θεού και της Εκκλησίας.

Στη συνέχεια οι νέοι και νέες του χωριού, αφού δέχθηκαν το καθιερωμένο κέρασμα και τα αναμνηστικά τους δώρα, επισκέφθηκαν μαζί με τα μέλη της ενοριακής χορωδίας, τους δύο αρχαιολογικούς χώρους επί των οδών Τριακοσίων και Άγιδος στη Σπάρτη, στους οποίους πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανασκαφής και ανάδειξής τους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οι επισκέπτες έμειναν έκπληκτοι από την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ‘’Βυζαντινή Γωνιά’’ της πόλης μας και άκουσαν με προσοχή την ξενάγηση της αρχαιολόγου κ. Μαρίας Φλώρου. Βυζαντινοί Ναοί, λουτρά, τάφοι και ψηφιδωτά συγκίνησαν τα παιδιά και τα βοήθησαν να κατανοήσουν την ανάγκη μελέτης και σεβασμού της ιστορίας μας.

Η ενορία Κοκκινόραχης εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας κ. Ευαγγελία Πάντου, καθώς και στα στελέχη της ενορίας που συνόδευσαν τα παιδιά, τις κυρίες Χαρούλα Βελισσάρη – Βαδάκογλου, Ελβίνα Λάτση και Δέσποινα Παπαδοπούλου – Κουκούτση, τον κ. Νικόλαο Γιάνναρη και τον ερασιτέχνη φωτογράφο κ. Παναγιώτη Περγαντή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε περισσότερες φωτογραφἰες εδώ: