29/03/2024

RSS

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Ξηροκαμπίου

21/06/2016

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε ένα πανευφρόσυνο κλίμα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος Ξηροκαμπίου τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 20 Ιουνίου 2016.

Agia Trias Ksirokampiou_2016a Agia Trias Ksirokampiou_2016b Agia Trias Ksirokampiou_2016cΣυγκεκριμένα, την παραμονή της εορτής και με τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος γεμάτο από κόσμο, ετελέσθη ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ευσταθίου και πλειάδος ιερέων των όμορων ενοριών και της ευρύτερης περιοχής της Σπάρτης. Στον πάντα μεστό και μελίρρυτο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε διεξοδικά στην εορτή της Πεντηκοστής και στην επιδημία του Αγίου Πνεύματος «ἐπί τούς Ἁγίους μαθητάς καί Ἀποστόλους», ενώ με το πέρας του εσπερινού, ο εφημέριος και αρχιερατικός επίτροπος Ξηροκαμπίου Πρωτ. Γεώργιος Λάτσης, δεξιώθηκε τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας με τους ιερείς όσο και τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη και τον υποδιοικητή του ΚΕΕΜ κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο που παρέστησαν στην ακολουθία του εσπερινού, στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Ξηροκαμπίου.

Agia Trias Ksirokampiou_2016d Agia Trias Ksirokampiou_2016e Agia Trias Ksirokampiou_2016fΤην επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αγίας Τριάδος πέριξ του Ιερού και της κεντρικής πλατείας του Ξηροκαμπίου, που αποτελεί την έδρα της Δημοτικής Ενότητας Φάριδος, παρουσία του βουλευτού Λακωνίας κ. Σταύρου Αραχωβίτη. Επανελθούσης της πομπής εις τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος, σύμπας ο κλήρος και ο λαός ανεφώνησαν το «Βασιλεῦ οὐράνιε, Παράκλητε, τό Πνεῦμα τῆς ἀληθείας, ὁ πανταχοῦ παρών καὶ τὰ πάντα πληρῶν, ὁ θησαυρός τῶν ἀγαθῶν καὶ ζωῆς χορηγός, ἐλθέ καὶ σκήνωσον ἐν ἡμῖν, καὶ καθάρισον ἡμᾶς ἀπό πάσης κηλίδος, καὶ σῶσον, ἀγαθὲ τὰς ψυχὰς ἡμῶν».

Είθε το Άγιο Πνεύμα να φωτίζει όλους μας! Χρόνια πολλά!

Φωτογραφίες: Μιχαήλ Λάτσης