29/03/2024

RSS

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι Σχολές Γονέων στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού

07/06/2016

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Νομού Λακωνίας «Δίαυλος», οι Σχολές Γονέων στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού.

DSC03104 DSC03114 DSC03116Οι Σχολές Γονέων που διήρκησαν από τις 7 Μαρτίου έως τις 30 Μαΐου 2016, πραγματοποιήθηκαν μετά από αίτημα του εφημερίου της Ενορίας Τσεραμιού π. Παναγιώτου Λάτση και των Κατηχητριών των δύο τμημάτων του Κατηχητικού Σχολείου πρεσβυτέρας Γεωργίας Λάτση κα νηπιαγωγού Φανής Λάζαρη, από την υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Πρόληψης κ. Ασπασία Γκουντούνα.

DSC03146 DSC03169 DSC03368Τις δέκα δίωρες και πλέον συναντήσεις με τις βιωματικές ασκήσεις παρακολούθησαν 25 γονείς, ενώ τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

– Η αποτελεσματική επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ του ζευγαριού και των παιδιών τους.

– Η σωστή διαχείριση των φόβων και των αναστολών των παιδιών.

– Η έκφραση και σωστή διαχείριση των συναισθημάτων τόσο των ιδίων όσο και των παιδιών τους.

– Οι τρόποι διαχείρισης και εφαρμογής της πειθαρχίας και των ορίων στα παιδιά.

– Η ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης των παιδιών και

– Η κατανόηση των αναπτυξιακών χαρακτηριστικών και των αναγκών παιδιών και εφήβων σε βιολογικό/σωματικό, συναισθηματικό και κοινωνικό επίπεδο.

DSC03447 DSC03473 DSC03477Αξίζει να σημειώσουμε πως κατά την έναρξη των Σχολών Γονέων, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Ευστάθιος Πορφύρης, μετέφερε τις αρχιερατικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ευσταθίου για την επιτυχία των εργασιών των Σχολών Γονέων στην Ενορία Τσεραμιού, ενώ δίνοντας συγχαρητήρια τόσο στον εφημέριο όσο και στις Κατηχήτριες του Τσεραμιού, δεν παρέλειψε να τονίσει τη σημαντικότητα ενός τέτοιου εγχειρήματος, αφού στη σημερινή εποχή τα ερεθίσματα που δέχονται τα παιδιά μας είναι πολυποίκιλα, με αποτέλεσμα να έχουν οι γονείς έναν λόγο παραπάνω να αναζητούν τους σωστούς τρόπους επίλυσης των όποιων προβλημάτων προκύπτουν.

DSC03835 DSC03837 DSC05332Στην τελευταία συνάντηση των Γονέων, ο π. Παναγιώτης, εκφράζοντας τα συναισθήματα τόσο των δύο Κατηχητριών όσο και όλων όσοι συμμετείχαν στις Σχολές Γονέων, ευχαρίστησε από καρδιάς την κ. Ασπασία Γκουντούνα για όσα από τις γνώσεις και την εμπειρία της προσέφερε στην Ενορία του Τσεραμιού, τονίζοντας παράλληλα τον θετικό αντίκτυπο που είχαν οι συναντήσεις στην πράξη, αφού κατά κοινή ομολογία, πολλοί γονείς, εφαρμόζοντας τα όσα ειπώθηκαν, είδαν αμέσως την προς το καλύτερο βελτίωση της συμπεριφοράς των παιδιών τους!

DSC05341 DSC05344 DSC05359Τέλος, αφού όλοι οι γονείς παρέλαβαν από την κ. Γκουντούνα τις βεβαιώσεις παρακολούθησης των Σχολών Γονέων, έβγαλαν τις αναμνηστικές φωτογραφίες τους, ανανεώνοντας τις συναντήσεις τους για την επόμενη κατηχητική χρονιά, με την ανάπτυξη και άλλων εξίσου σημαντικών θεματικών ενοτήτων.

Φωτογραφίες: Όλγα Τσώνη, Γ.Π.Λ
Δεἰτε περισσότερες εδώ: