26/02/2021

RSS

Όμορφη τελετή λήξης β’ κατασκηνωτικής περιόδου κοριτσιών

04/08/2015

P1010774 P1010717 P1010721 Εικόνα 137 P1010781 P1010751 Εικόνα 207 P1010740 Εικόνα 274

 

 

 

 

 

 

 

Το απόγευμα της Πέμπτης 30 Ιουλίου 2015, με μία λιτή αλλά γεμάτη ζωντάνια εορτή, τα 100 κορίτσια της τέταρτης και τελευταίας περιόδου των Κατασκηνώσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως, αποχαιρέτισαν το χώρο της Ταϋγέτης ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Η εορτή ξεκίνησε με τη χορωδία της κατασκήνωσης να ψέλνει τον ευχαριστήριο και δοξαστικό ύμνο «Σε υμνούμεν». Ύστερα η υπαρχηγός δεσπ. Λαμπρινού Ζωή, φοιτήτρια Ιατρικής, παρουσίασε εν συντομία, το κοινό για όλες τις περιόδους θέμα, αυτό της Αγιότητας και κάθε μία ξεχωριστά τις ονομασίες των ομάδων τονίζοντας πως Άγιοι δεν είναι οι υπερήρωες του παρελθόντος με υπερφυσικές δυνάμεις, αλλά απλοί άνθρωποι σαν εμάς, με αδυναμίες και πάθη οι οποίοι όμως διάλεξαν να ακολουθήσουν το δρόμο των αρετών και να γίνουν φίλοι του Θεού. Προορισμός του ανθρώπου είναι η αγιότητα. Μέσα από τη μελέτη των βίων των Αγίων καθώς και από τις ονομασίες των ομάδων έγινε η προσπάθεια τα παιδιά να κατανοήσουν το νόημα του γενικού συνθήματος « Κι εσύ μπορείς». Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που εμπεριέχει το νόημα ολόκληρου του θέματος είναι και η κραυγή μίας ομάδας, δημιούργημα των παιδιών: «Αγιότητα πολύ δύσκολη, για εμάς όχι ακατόρθωτη. Θέλουμε να είμαστε φίλοι του, πάντα μαζί με το Θεό. Άγιοι υπάρχουνε πολλοί και γιατί να μη γίνεις κι εσύ, ένας είναι ο Παΐσιος και άλλοι που θα έρθουνε πολλοί. Και τι ζητάω, τι ζητάω μια ευκαιρία στον Παράδεισο να πάω. Και τι ζητάω, τι ζητάω κοντά να είμαι σε Εσένα που αγαπάω».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η Εκπαιδευτικός και αρχηγός της Κατασκήνωσης, δεσπ. Λάτση Μαρία-Άννα, η οποία μίλησε για την καθημερινότητα των κατασκηνωτριών και πώς μέσα από αυτή έγινε η προσπάθεια τα παιδιά να έρθουν κοντά στον Ουράνιο πατέρα, μα προπάντων να νιώσουν πως μόνο μέσα στο Σώμα του Χριστού, την Εκκλησία, η ζωή τους θα γίνει ουσιαστικότερη και ομορφότερη. Το σύντομο λόγο της έκλεισε ευχαριστώντας τις δύο υπαρχηγούς, κ. Μάνδρου-Φιλιππάκου Χρυσάνθη και δεσπ. Λαμπρινού Ζωή, την κ. Τσιούλου Χριστίνα υπεύθυνη για τους χορούς και τα αθλήματα, τα στελέχη Τραγά Παναγιώτα-Ελπίδα, Λαμπρινού Βασιλική, Ρουμελιώτη Δήμητρα, Λαμπρινού Χριστίνα, Κωνστάνταρου Μαρία, Βλαχοδημητράκου Αικατερίνη, Κατσάμπη Αικατερίνη, Νίκια Μαρία, Μυλωνάκου Ευγενία, Δαλαμάγκα Βαλέρια-Χριστίνα, Κερασιώτη Νίκη, Παπακωνσταντίνου Παρασκευή, Παπαστράτη Παναγιώτα, Κοτσώνη Γεωργία, Κουτσουμάνη Σωτηρία, Σωτήραλη Αλεξάνδρα, Λέκκα Παρασκευή, Μέγκου-Βουλουμάνου Μαρία, Τσαγκαρούλη Βενετία, Τσαγκαρούλη Μαρία-Σταματίνα, Βαχαβιώλου Αθηνά και Λέκκα Αθανασία, για την άψογη συνεργασία αλλά κυρίως για την απεριόριστη αγάπη και φροντίδα τους προς τα παιδιά. Ευχαριστίες επίσης απεύθυνε στον υπεύθυνο ιερέα και εξομολόγο της περιόδου π. Γεώργιο Λάτση για την πνευματική καθοδήγηση και αμέριστη συμπαράσταση, στον π. Συμεών Παπαγεωργίου, υπεύθυνο των Κατασκηνώσεων, που πάντα φρόντιζε να μη λείπει τίποτα και τέλος στις κυρίες της κουζίνας και της καθαριότητας για την αυτοθυσία τους έτσι ώστε εμείς να απολαμβάνουμε καθημερινά τα υπέροχα φαγητά και την καθαριότητα των χώρων.

Η εορτή, που θα μπορούσαμε να πούμε πως ήταν σαν μια μικρή συναυλία, συνεχίστηκε με τραγούδια και ποιήματα που είχαν γράψει τα ίδια τα παιδιά. Λίγο πριν το τέλος αφού διαβάστηκε το ιστορικό των Κατασκηνώσεων μας, τα παιδιά τραγούδησαν τον «Ύμνο της Σπάρτης», ένα τραγούδι που γράφτηκε από παιδιά τα πρώτα χρόνια των Κατασκηνώσεων. Στη συνέχεια το αρχηγείο μαζί με όλα τα στελέχη, εκπλήσσοντας το Σεβασμιώτατο και το κοινό, επέλεξαν να εορτάσουν τα 20 χρόνια των Κατασκηνώσεων σβήνοντας τα κεράκια μιας τούρτας με την ευχή οι Κατασκηνώσεις να συνεχίζουν να προσφέρουν το θεάρεστο έργο τους και για τα επόμενα 20 χρόνια.

Τέλος, το λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευστάθιος, ο οποίος εμφανώς ικανοποιημένος από την ποιοτική τελετή λήξης όπως ο ίδιος ανέφερε, συνεχάρη το αρχηγείο και τα στελέχη για την ανιδιοτελή προσφορά τους και απευθυνόμενος προς τους γονείς και κυρίως προς τα παιδιά τα συμβούλεψε να κρατήσουν βαθιά μέσα στην καρδιά τους σαν πολύτιμο θησαυρό όλα όσα άκουσαν και έζησαν στην Κατασκήνωση.

Μετά το πέρας της γιορτής τα παιδιά πήραν ως δώρο από τον σεπτό Ποιμενάρχη μας το νέο του βιβλίο «Ὄρη τά ὑψηλά ταῖς ἐλάφοις…», που αναφέρεται στις Κατασκηνώσεις της Ταϋγέτης.

P1010787 Εικόνα 119 P1010755 Εικόνα 230 Εικόνα 239 P1010762 P1010770 P1010747 Εικόνα 335 P1010792 Εικόνα 359 Εικόνα 350