29/03/2024

RSS

Προεξάρχοντος του Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου ο λαμπρός εορτασμός του Πολιούχου της Κορίνθου Αποστόλου Παύλου

29/06/2015

korinthos-8 korinthos-12 korinthos-14 korinthos-15 korinthos-29 korinthos-35 korinthos-48 korinthos-49 korinthos-81

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την μνήμη των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου τίμησε τη Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 η Εκκλησία μας και η Κόρινθος εόρτασε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τον Πολιούχο της Απόστολο Παύλο, που ήταν και ο ιδρυτής της Εκκλησίας της Κορίνθου.

Το απόγευμα της Κυριακής, στον περικαλλή Ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου, τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Στον Εσπερινό συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, Κορίνθου κ. Διονύσιος και Ρούσης κ. Ναούμ από το Πατριαρχείο Βουλγαρίας.

Να σημειωθεί ότι οι Αρχιερείς, πριν την είσοδό τους στο ναό του Αποστόλου Παύλου, προσκύνησαν τα Ιερά λείψανα Αγίων, που είχαν μεταφερθεί για τον εορτασμό από Ιερές Μονές της Κορίνθου.

Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού, στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αποστόλου Παύλου, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος έκανε προσφώνηση και ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος κήρυξε τον Θείο Λόγο μεταφέροντας αρχικά τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου. Ακολούθησε, με πάνδημη συμμετοχή, λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, στην οποία προεξήρχε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας.

korinthos-88 korinthos-86 korinthos-90 korinthos-96 korinthos-113 korinthos-123 korinthos-87 korinthos-120 korinthos-118

 

Φώτο – Ηχητικό: Romfea.gr