29/03/2024

RSS

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Πολιούχος Παναγία Χρυσαφίτισσα στη Μονεμβασία

21/04/2015

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εόρτασε η τοπική μας Eκκλησία τη Δευτέρα του Θωμά, την πολιούχο και προστάτιδα του τόπου Παναγία Χρυσαφίτισσα, στον ομώνυμο ναό της στο Κάστρο Μονεμβασίας.

Την Κυριακή 19 Απριλίου 2015, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε Μέγας Δισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, ο οποίος προσέφερε τον ευεργετικό και μελλίρυτο λόγο του στο πολυπληθές εκκλησίασμα, και συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Εν συνεχεία τελέστηκε η Ιερά Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο και ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

ΧΡΥΣ 1 ΧΡΥΣ 2 ΧΡΥΣ 3 ΧΡΥΣ 11 ΧΡΥΣ 5 ΧΡΥΣ 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Την Δευτέρα 20 Απριλίου 2015 και νωρίς το πρωί μεταφέρθηκε η Ιερά Εικόνα της Παναγίας στον Μητροπολιτικό ναό Ελκομένου Χριστού, όπου εψάλλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, συλλειτουργούντος του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας Χρυσαφίτισσας στις δρομικές και τα καλντερίμια της βυζαντινής καστροπολιτείας, με κατάληξη στον Ιερό ναό Ελκομένου Χριστού, όπου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευλόγησε την πλειάδα των ευλαβών πιστών και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή τους στην εορτή.

Τον εορτασμό της Παναγίας της Χρυσαφίτισσας τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Βουλευτής και τ. Υφυπουργός κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η τ. Βουλευτής κα Φεβρωνία Πατριανάκου, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, ο Δήμαρχος Δ. Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Σκορδάς, εκπρόσωποι της Αστυνομικής, Λιμενικής και Πυροσβεστικής Αρχής.

Ευχόμαστε η χάρη της Παναγίας Χρυσαφίτισσας να φωτίζει τα βήματα και τις ψυχές των ανθρώπων.

ΧΡΥΣ 6 ΧΡΥΣ 7 ΧΡΥΣ 10 ΧΡΥΣ 8 ΧΡΥΣ 9 ΧΡΥΣ 12

 

ΠΗΓΗ: monemvasianews.gr