29/03/2024

RSS

Λαμπρός εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στη Μαγούλα

17/04/2015

020Η ενορία της Μαγούλας Σπάρτης τίμησε με ιδιαίτερη λαμπρότητα την Παναγία και πανηγύρισε επί τη εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στον ενοριακό Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή Ιερέων από την ευρύτερη περιοχή καθώς και των δύο Ιεροδιακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας στον πάντα μεστό και μελίρρυτο λόγο του αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο χαρακτηρίζοντάς τη το μεγαλύτερο δώρο που έκανε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός στην ανθρωπότητα. Επίσης μίλησε για τον μεσιτικό ρόλο της, μεταξύ Θεού και ανθρώπων, την ιδιαίτερη σχέση που έχουν οι πιστοί μαζί Της, αφού σε Αυτήν προστρέχουν σε κάθε δυσκολία τους, αλλά και για τη σημασία του εορτασμού της Ζωοδόχου Πηγής.

Ιδιαίτερο χρώμα στον εορτασμό έδωσε ο εκ Πειραιώς καλλιφωνότατος Πρωτοψάλτης κ. Ευάγγελος Σφακιανάκης, τον οποίο θαύμασε το πολυπληθές εκκλησίασμα. Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο πρώην Δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Αποστολάκος και αρκετοί Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

003 010 008 013 004 011 014 006 018