Skip to main content
search
ΑρχείοΔελτία Τύπου

Εκδημία π. Ανδρέα Δημόπουλου

By 6 Απριλίου 20158 Απριλίου, 2015No Comments

π. Ανδρέας ΔημόπουλοςΣε ηλικία 82 ετών απεβίωσε ο αείμνηστος συνταξιούχος κληρικός π. Ανδρέας Δημόπουλος, ύστερα από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη το πρωί του Σαββάτου 4 Απριλίου 2015 κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ενοριακό Ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου Βλαχιώτη, κι ενώ βρισκόταν εντός του Ιερού Βήματος για να συμπροσευχηθεί και να μεταλάβει των Αχράντων Μυστηρίων.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε το πρωί της Μ. Δευτέρας 6 Απριλίου, στον Ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Έλους, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με την συμμετοχή πλειάδας ιερέων από την ευρύτερη περιοχή. Ο Σεβασμιώτατος στον επικήδειο λόγο του επεσήμανε τη βαθιά πίστη του εκλιπόντα στο Θεό, το ήθος και την προσφορά του στην Ενορία του Έλους.

Ο αοίδιμος π. Ανδρέας Δημόπουλος του Ματθαίου και της Γιαννούλας γεννήθηκε στις 23 Αυγούστου 1933 στα Μαγούλιανα Αρκαδίας. Ενυμφεύθη το 1959 στη Βυτίνα με την Ευαγγελία Πλέσια με την οποία απέκτησαν δύο τέκνα, τον Ματθαίο και τον Παναγιώτη. Χειροτονήθηκε διάκονος την 1η Ιουλίου 1960 στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα και στις 31 του ιδίου μηνός χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος στον Ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κυπαρισσίου Ζάρακος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης Κυρού Κυπριανού. Από τότε και μέχρι την συνταξιοδότησή του το 2003 υπηρέτησε την Ενορία Έλους. Είχε αποφοιτήσει από το Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Καλαμάτας. Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος του είχε απονείμει το οφίκκιο του Οικονόμου στις 25 Δεκεμβρίου 1999, ενώ νωρίτερα είχε χειροθετηθεί Πνευματικός.

Close Menu