29/03/2024

RSS

Τρίμηνο μνημόσυνο Γερόντισσας Παρθενίας Μοναχής, Ηγουμένης Ι.Μ Ζερμπίτσης

12/01/2015

P1030459 IMG_0271 zer 2

 

 

 

 

 

 

 

Στο καθολικό της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης τελέσθηκε το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 το τρίμηνο μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Παρθενίας Μοναχής, Ηγουμένης της Μονής, που κοιμήθηκε σε ηλικία 79 ετών ύστερα από πολύμηνη μάχη με την επάρατη νόσο.

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που προηγήθηκε προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου και συμπροσευχούμενου του Σεπτού Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ευσταθίου. Πλήθη πιστών βρέθηκαν στην Ιερά Μονή, προκειμένου να συμπροσευχηθούν για την μακαρία ανάπαυση της ψυχής της αείμνηστης Ηγουμένης καθώς και για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Γέροντος Παύλου Ζησάκη, Προηγούμενου της Μονής Μεγίστης Λαύρας και Γέροντος της Μονής Ζερμπίτσης. Παράλληλα τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Παναγιώτη Αναστασάκου, αδελφού του Πανοσ. Αρχιμαδρίτη Εμμανουήλ Αναστασάκου, ο οποίος εξυπηρετεί τις Κυριακές και τις εορτές την Ιερά Μονή τελώντας τη Θεία λειτουργία.

zer 1 IMG_0321 zer 4

Στο εκκλησίασμα μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στην ανάσταση των νεκρών. Στη συνέχεια με συγκινητικά λόγια μίλησε για την μακαριστή Γερόντισσα, η οποία γαλουχήθηκε, όπως είπε, από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Τιμόθεο, καθώς και από ευλαβέστατες Γερόντισσες της Ιεράς Μονής Κορακιών τις οποίες σεβόταν, αγαπούσε και μιμήθηκε με όλες της τις δυνάμεις. Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Δαμασκηνός έκανε λόγο για τις μεγάλες δοκιμασίες που πέρασε η εκλιπούσα με τελευταία αυτή της ασθενείας της που κράτησε με αξιοπρέπεια, ενώ ολοκληρώνοντας υπογράμμισε ότι επρόκειτο για ένα πολύ διδακτικό άνθρωπο και ένα αληθινό πρότυπο ενάρετης μοναχικής ζωής και πολιτείας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε τρισάγιο στον τάφο της Γερόντισσας.