29/03/2024

RSS

Όμορφη εορτή της Ενορίας Κοκκινόραχης αφιερωμένη στα Χριστούγεννα και τον Άγιο Νικόλαο

16/12/2014

DSCF0129 DSCF0054 DSCF0018

 

 

 

 

 

 

 

Για άλλη μια φορά τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου και η Ενοριακή Χορωδία Κοκκινορράχης εντυπωσίασαν με την διπλή γιορτή που πραγματοποίησαν την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας τους. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον προστάτη της ενορίας Άγιο Νικόλαο και στη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων. Τα παιδιά παρουσίασαν με τη βοήθεια των κατηχητριών τους, Δέσποινας Κουκούτση –Παπαδοπούλου και Ελβίνας Λάτση, ποιήματα και σκετς, ενώ οι κυρίες της Ενοριακής Χορωδίας Κοκκινορράχης έψαλαν ύμνους, παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδησαν τραγούδια με θέμα τον Άγιο Νικόλαο, με τη βοήθεια των μουσικών τους Χαρούλας Βελισσάρη Βαδάκογλου, Τριάδας Παλαιοκώστα, Αδαμαντίας Μωϋσάκου και Φωτεινής Μπουφίδου. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν πέντε παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου, που πέτυχαν φέτος την εισαγωγή τους σε Πανεπιστημιακές Σχολές, τα οποία είναι: η Ευθυμία Παπαγεωργίου, η Μαριάννα Γαλανοπούλου, ο Νικόλαος Γιάνναρης, ο Ιωάννης Βαχαβιώλος και η Κωνσταντίνα Μπεκυρά.

DSCF0105 DSCF0096 DSCF0117

Την γιορτή έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ο οποίος αφού συνεχάρη τα παιδιά, τις κυρίες της χορωδίας και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης.

Την γιορτή παρακολούθησαν ο υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητος της Μητροπόλεως π. Ευστάθιος Πορφύρης, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βρεσθένων π. Βασίλειος Μιχαλόχρηστας, ο εφημέριος Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Σπάρτης κ. Παναγιώτα Ανδρακάκου, ο Διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Δημήτριος Μιχαλάκος, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά κ. Νικόλαος Καρμοίρης, η νηπιαγωγός του 7ου Νηπιαγωγείου Σπάρτης κ. Σταμάτα Παπαθανασοπούλου, ο τέως Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως Λακωνίας κ. Γεώργιος Παλούμπας, ο ταμίας του Αθλητικού Συλλόγου Κοκκινορράχης κ. Χριστόφορος Βεργόπουλος, ο τέως Διευθυντής Δασών κ. Παρασκευάς Κουτσογέωργας και πλήθος κόσμου.

DSCF0009 DSCF0097 DSCF0132

 

 

Φωτογραφίες: Φώτης Αλεξόπουλος

Βίντεο (κλικ εδώ): Ειρήνη Κουκούτση