28/03/2024

RSS

Παρουσίαση βιβλίου Γ. Παπαθανασόπουλου για το δράμα των Ελλήνων της Ιωνίας

07/11/2014

ΙΩΝΙΑ 7 ΙΩΝΙΑ 2 ΙΩΝΙΑ 4

Υπό τη σκέπη της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Λακωνίας ‘’Χείλων ο Λακεδαιμόνιος’’ διοργάνωσε με επιτυχία το βράδυ της Τετάρτης 5 Νοεμβρίου 2014, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης, την παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος του συγγραφέα κ. Γεωργίου Παπαθανασόπουλου, με τίτλο: «Μέρες αποκάλυψης στην Ιωνία – το δράμα των Ελλήνων της Ιωνίας (1914-1922)».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε, ότι τέτοιου είδους συγγραφικές προσπάθειες, όπως του κ. Παπαθανασόπουλου, βοηθούν στην διατήρηση της μνήμης σημαντικών σταθμών της ιστορίας του Έθνους μας. Παράλληλα ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας δεν παρέλειψε να συγχαρεί όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης προτρέποντάς τους να δρομολογήσουν κι άλλες παρόμοιες προσπάθειες.

Ξεχωριστή νότα έδωσε στη βραδιά η παρουσίαση παραδοσιακών τραγουδιών της Ιωνίας από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Πρωτοπρεσβύτερο Χρήστο Κυριακόπουλο.

ΙΩΝΙΑ 6 ΙΩΝΙΑ 1 ΙΩΝΙΑ 3

 Δείτε το σχετικό βίντεο εδώ: