29/03/2024

RSS

Πανήγυρις Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού

29/10/2014

DSC00960DSC01028DSC01059Με ιδιαίτερη τιμή, λαμπρότητα και ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια εόρτασε και πανηγύρισε και εφέτος τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, κατά το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου 2014, η ενορία του Τσεραμιού.

DSC01101DSC01116DSC01122Το απόγευμα της εορτής, ετελέσθη ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, ενώ την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ετελέσθη ο Όρθρος μετ’ αρτοκλασίας και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου κηρύγματος. Τον θείον λόγον εκήρυξε το εσπέρας ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Ευστάθιος Πορφύρης, ενώ ανήμερα της εορτής ο Πρωτοπρεσβύτερος Χρήστος Τσαγκαρούλης. Στο ιερόν αναλόγιον, το πρωί, έψαλλε η κ. Αδαμαντία Μωυσάκου.

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο τέως Δήμαρχος Μυστρά και νυν αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Δημήτριος Αποστολάκος, ο τέως αντιδήμαρχος του Δήμου Σπάρτης κ. Χρήστος Μπουγάδης, καθώς και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του Αγίου Ιωάννου, κ. Αθανάσιος Ρασσιάς.

DSC01125DSC01132DSC01142Με το πέρας των λατρευτικών συνάξεων, τόσο κατά το εσπέρας, όσο και ανήμερα της εορτής, κληρικοί και αρχές του τόπου δεξιώθηκαν στο προσφάτως εγκαινιασμένο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν τη διανομή του αντιδώρου, ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, ευχαρίστησε ολόθερμα και εκ βάθους καρδίας:

DSC01172DSC01201DSC01214– όλους τους ιερείς για την αμέριστη αγάπη τους και τη συμμετοχή τους στις λατρευτικές ακολουθίες της ενορίας του Τσεραμιού,
– τους αγαπητούς ιεροψάλτες που λάμπρυναν με την παρουσία τους το ιερό αναλόγιο,
– τις αρχές του τόπου για την τιμητική παρουσία τους,
– τους επιτρόπους, τη νεωκόρισσα και τις κυρίες της ενορίας για την αμέριστη βοήθειά τους στην ετοιμασία του ναού αλλά και για την ολοπρόθυμη και γεμάτη αγάπη προσφορά των χειροποίητων γλυκισμάτων,
– όσους βοήθησαν στην πώληση των λαχνών και ιδιαιτέρως όσους με πολύ αγάπη προσέφεραν τα δώρα που κληρώθηκαν, καθώς επίσης και
– όλο το πολυπληθές εκκλησίασμα που κατέκλυσε τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να τιμήσει τον ίδιο τον Άγιο και προστάτη της ενορίας του Τσεραμιού.

DSC01204DSC01226DSC01228Είθε ο Πανάγαθος Θεός, δια πρεσβειών του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, να χαρίζει εσαεί την υγεία και να προστατεύει πάντοτε τον ευσεβή και φιλακόλουθο λαό μας.

Φωτογραφίες: Γ.Π.Λ.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες, κάνοντας κλικ εδώ: