28/03/2024

RSS

Ευχές και παραινέσεις του Ποιμενάρχη μας κατά την ορκωμοσία των Δημοτικών Αρχών των Δήμων Σπάρτης, Μονεμβασίας και Ευρώτα

29/08/2014

ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ 1 ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ 1 ΒΑΛΙΩΤΗΣ 4

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ορκωμοσίας των νέων Δημοτικών Αρχών στους Δήμους Σπάρτης, Μονεμβασίας και Ευρώτα.

ΤΡΙΧΕΙΛΗΣ 2Η πρώτη χρονικά τελετή ήταν του Δήμου Μονεμβασίας, που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής 24 Αυγούστου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημοτικού καταστήματος Παπαδιανίκων. Μετά το πέρας της ορκωμοσίας ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος με το μεστό λόγο του, αφού εξέφρασε τη χαρά και τις θερμές του ευχαριστίες για την ευγενική πρόσκληση της δημοτικής αρχής στην οποία ανταποκρίθηκε με πολύ προθυμία, τόνισε ότι στη συνεργασία φαίνεται ο έσω άνθρωπος, ενώ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Προσευχή μου είναι να γίνετε οι εκλεκτοί του λαού και μπορείτε να γίνετε όταν δείτε στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου τον ίδιο το Χριστό. Εύχομαι η θητεία σας να μείνει στην ιστορία για το καλό του τόπου και του λαού μας. Είμαστε στον καλύτερο τόπο. Οι άνθρωποι είναι καλλιεργημένοι, είναι άνθρωποι με φιλότιμο. Τα χωριά μας και οι κωμοπόλεις μας είναι ό,τι πιο ωραίο έχει να επιδείξει η φύση. Βρείτε τους τρόπους με τους οποίους θα κεντρίζετε το ενδιαφέρον και τη φιλοτιμία του Έλληνα». Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Δήμαρχος κ. Ηρακλής Τριχείλης ο οποίος ανέφερε μία ρήση του φιλόσοφου Αγάθωνα, σχετικά με τα τρία πράγματα πρέπει να θυμάται κανείς όταν βρίσκεται στην εξουσία: «Ότι κυβερνάει ανθρώπους, ότι πρέπει να διαχειρίζεται την εξουσία σύμφωνα με το νόμο και ότι δεν θα κυβερνάει αιώνια». Ο κ. Τριχείλης τόνισε επίσης ότι οι δυνατότητες της περιοχής είναι τεράστιες και ότι το έργο που έχει ξεκινήσει πρέπει να συνεχιστεί και να εμπλουτιστεί με τη συνεργασία όλων.

 

ΓΡΥΠΙΩΤΗΣ 2Το απόγευμα της ίδια ημέρας, παρουσία αιρετών και πλήθους πολιτών, πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής Δήμου Ευρώτα στο Πνευματικό Κέντρο Σκάλας. Ο Σεβασμιώτατος με την ολοκλήρωση της τελετής ευχήθηκε στον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους ευλογημένο και εποικοδομητικό έργο με σύμπνοια, τιμιότητα και ταπεινότητα. Στην ομιλία του ο επανεκλεγείς Δήμαρχος κ. Ιωάννης Γρυπιώτης, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τους παλιούς και νέους συνεργάτες του και υποσχέθηκε να συνεχίσει με περισσότερη ορμή την προσπάθεια ανάδειξης του Δήμου Ευρώτα σε πρότυπο Δήμο με καινοτόμες κινήσεις και ευαισθησία στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας του Δημότη.

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ τρίτη χρονικά τελετή, που αφορούσε στο Δήμο Σπάρτης, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 26 Αυγούστου, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και παρουσία των τοπικών αρχόντων, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου. Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Ευστάθιος ευχήθηκε στο νέο Δήμαρχο κ. Ευάγγελο Βαλιώτη και τους Δημοτικούς Συμβούλους καλή επιτυχία και άριστη συνεργασία, ενώ εξέφρασε παράκληση προς τους εκπροσώπους της νεοεκλεγείσας αρχής, την πορεία τους να διακρίνει η εργατικότητα, τα «καθαρά χέρια και η καθαρή ζωή», η φιλοδοξία «ως πηγή εμπνεύσεως και δραστηριότητος», η αποκήρυξη του εγωισμού, η αγάπη προς όλους και η σύμπνοια. Στον λόγο του ο νέος Δήμαρχος κ. Βαλιώτης τόνισε ότι έχει απόλυτη συναίσθηση της υψηλής αποστολής που αναλαμβάνει, ενώ επεσήμανε ότι με εργατικότητα και συνεργασία θα προκύψουν θετικά αποτελέσματα για το Δημότη.