28/03/2024

RSS

ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗΣ

08/08/2014

040 Rwmaiiki Paradosi 2014(Featured)) 15

 

 

 

 

 

 

 

Οι Κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης στην Ταϋγέτη, είναι ένας καταξιωμένος θεσμός στον τόπο μας με πολύχρονη παράδοση και σημαντική επιτυχία και προσφορά στους νέους της περιοχής μας. Όλοι γνωρίζουμε ότι αποτελούν ευκαιρία για τα παιδιά να έρθουν κοντά στο Θεό, να χαρούν το βουνό, το παιχνίδι, την ψυχαγωγία, την περιπέτεια. Επιπλέον, μέσα σε ένα φιλόξενο περιβάλλον, που εμπνέεται από χριστιανική αγάπη, τα παιδιά μας βιώνουν τη φιλία, την ομαδική ζωή και την αδελφική συναναστροφή, συνεργάζονται και συμβιώνουν με πρόσωπα άγνωστα σε αυτά μέχρι χθες, αναπτύσσοντας τις ικανότητες και τα χαρίσματά τους.

Γι’ αυτούς τους λόγους η Ιερά Μητρόπολή μας δίνει κάθε χρόνο έναν επίπονο αγώνα, για να κρατήσει ανοιχτή την Κατασκήνωσή μας και να φιλοξενήσει 400 παιδιά, ειδικά σε μια εποχή που οι οικονομικές δυσκολίες είναι πολλές. Όμως, με πολλή ευαισθησία και ασυνήθιστο ενδιαφέρον και εφέτος, πολλοί συνάνθρωποί μας μάς συμπαραστάθηκαν, συνεισφέροντας στα πολλά έξοδα που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του πολλαπλώς ωφέλιμου θεσμού.

031  067052
Επομένως, νιώθουμε επιτακτικό το χρέος να εκφράσουμε τα ευγνώμονα αισθήματά μας προς:

  • Τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟ, ο οποίος ανελλιπώς επισκεπτόταν τα παιδιά και συζητούσε μαζί τους τα προβλήματά τους και τις απορίες τους και αγωνιούσε καθημερινά για την σωστή λειτουργία των κατασκηνώσεών μας.
  • Το Κ.Ε.Ε.Μ. Σπάρτης και το Διοικητή του, Tαξίαρχο κ. Δημήτριο Μακρή, για την πολύτιμη ενίσχυση των Κατασκηνώσεών μας.
  • Την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα για την προσφορά της.
  • Τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Σταύρο Αργειτάκο για την διάθεση μηχανημάτων για τον καθαρισμό χώρων των κατασκηνώσεων και του δρόμου.
  • Ευχαριστούμε, τον Αντιδήμαρχο του τέως Δήμου Μυστρά κ. Χρήστο Μπουγάδη και τον Τοπικό Πρόεδρο Μυστρά κ. Δημήτριο Σκρουμπέλο για το μεγάλο τους ενδιαφέρον για την σωστή λειτουργία των κατασκηνώσεων.
  • Ευχαριστούμε τον κ. Σταύρο Κανελλάκη, τον κ. Δημήτριο Αθανασόπουλο, τον κ. Σταύρο Γιατράκο, τον ιατρό κ.Σάββα Βελισσάρη, τον αρεοπαγίτη κ. Γεώργιο Κοντό, την κ. Μαρία Μαρκοπούλου, την πρεσβυτέρα Αμαλία Κρυπωτού, τον κ. Βασίλειο Μηλιδώνη, τον κ. Παναγιώτη Φαρλέκα, τον κ. Χρήστο Παρασκευόπουλο, τον κ. Παναγιώτη Κουτρουμπή, τον κ. Ιωάννη Σκουλή, τον κ. Νικόλαο Κουφό, τον κ. Χρήστο Κονίδη, τον κ. Αθανάσιο Δαλιάνη, τον κ. Στέλιο Σαρρή, τον κ. Χρυσοβαλάντη Φικιώρη, την κ. Ιωάννα Καραβοκύρη, τον κ. Βασίλειο Δημάκο, τον π. Ιωάννη Μιχαλόπουλο, τον π. Γεώργιο Φιλιαντρή και τον π. Ανδρέα Κόνιαρη για την πολυσχιδή συνδρομή τους.
  • Ακόμη ευγνωμονούμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης και τοΚέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν.Λακωνίας.
  • τον Εμποροεπαγγελματικό Σύλλογο Γερακίου, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κοκκινορράχης και Ταϋγέτης, τον Μουσικό Σύνδεσμο Λακωνίας, τον Σύλλογο Κυριών Γούναρι, για την ευλογημένη προσφορά τους.
  • Τη Βιομηχανία Φρέσκων Χυμών ΒΙΟΦΡΕΣ Α.Ε., τον Πρόεδρο της κ. Χρήστο Παπαδημητρακόπουλο και τον Γενικό Διευθυντή της κ. Γεώργιο Βαζένιο, όπως και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας και τον Διευθυντή της κ. Νικόλαο Μηλιάκο για την προσφορά τους σε χυμούς και τρόφιμα.
  • Ευχαριστούμε την Ιερά Μονή Αγ. Τεσσαράκοντα Σπάρτης και το Μετόχι της Ιεράς Μονής Ιβήρων της Παναγίας της Πορταϊτισσας, τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία και τις Ενορίες: Αφυσσού, Θεολόγου, Μυστρά, Παρορίου, Ασωπού, Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, Παλαιοπαναγιάς, Δαφνίου, Αγίας Ειρήνης Μαγούλας, Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, Ανωγείων, Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, Μυρτέας, Ξηροκαμπίου, Σκάλας, Αγ. Νικολάου Σπάρτης, Τρύπης, Καλογωνιάς, Μονεμβασίας, Κλαδά και Κοκκινορράχης.
  • Τα ελαιοτριβεία και τα εργοστάσια τυποποίησης ελιών και λαδιού: του κ. Κωνσταντίνου Χελιώτη στις Γούβες, του κ. Ιωάννη Πλατανίτη στις Γούβες, του κ. Παναγιώτου Αποστολάκου στις Γούβες, του κ. Κωνσταντίνου Μαλαβάζου στις Γούβες, των κ. Καρβουνιάρη- Σαμπανίδη στο Μυστρά, των αδερφών Μανωλάκου στο Περιστέρι, το ελαιοτριβείο του κ. Ηλία Παντάζου στον Άγιο Ιωάννη Σπάρτης, την Ελαιουργική Χρυσάφης Ο.Ε., του κ. Πέτρου Στρατηγάκη στους Βουτιάνους, τις Ελαιουργικές Επιχειρήσεις Θεραπνών « ΕΛΑΙΑ ΓΗ », των αδερφών Κανακάκου στα Αλέσια Σπάρτης, των αδερφών Πρέβα στην Τραπεζοντή, του κ. Πέτρου Κορμπάκη στο Βλαχιώτη, το ελαιοτριβείο Σκούρας Ε.Ε. στην Σκούρα, τους Αγροτικούς Συναιτερισμούς: Γουβών, Ανωγείων και Ξηροκαμπίου.
  • Το ζαχαροπλαστείο Μορέως Ήδιστα του κ. Τάκη Χαραμή, το ψητοπωλείο « Λεωνίδας » στην Σπάρτη και τον υπεύθυνο κ. Αθανάσιο Σούχλερη, την Ανώνυμη Εταιρεία Πλαστικών Madona, τα κρεοπωλεία των κ. Μανώλη Μπέμπη και Γεωργίου Σταμαδιάνου, το φαρμακείο του κ. Βακαλόπουλου, τα ιατρικά είδη του κ. Γεώργιου Μητράκου, το ζαχαροπλαστείο των Αδερφών Βέργαδου , το τυροκομείο του κ. Γεράσιμου Καλιακούδη, τους καρπουζοπαραγωγούς του τέως Δήμου Φάριδος.
  • Εδώ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι τα τρόφιμα που περίσσευσαν από τις φιλότιμες προσφορές σας εδόθηκαν στα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
  • Ευχαριστούμε τον τηλεοπτικό σταθμό « ΕΛΛΑΔΑ TV » και τον Διευθυντή του κ. Αντώνιο Φελούρη, την εφημερίδα « Παρατηρητής της Λακωνίας » και τον Διευθυντή της κ. Βασίλειο Αντωναράκο, την εφημερίδα «Λακωνικός Τύπος» και την Διευθύντρια της κ. Χριστιάνα Χιώτη, τις ιστοσελίδες, Notospress.gr και τον διευθυντή της κ. Ηλία Μπόνο, Apela.gr και τον Διευθυντήν της κ. Ιωάννη Κωστιάννη, Report24 και τον υπεύθυνο της κ. Παυλάκο Ιωάννη και τα Λακωνικά Νέα.grγια την προβολή του πολυδιάστατου έργου της Κατασκηνώσεως μας.
  • Ευχαριστούμε και όλους τους γονείς που πρόσφεραν τρόφιμα στην Κατασκήνωσή μας και είναι πάρα πολλοί γι’ αυτό και είναι δύσκολο να τους αναφέρουμε ονομαστικά.
  • Επίσης, ευγνώμονες ευχαριστίες οφείλουμε και στον κ. Γεώργιο Βαμβαλή, για την προσωπική εθελοντική του αρωγή και το ανύσταχτο ενδιαφέρον για την κατασκήνωση.
  •          Τέλος ευχαριστούμε τους συνεργάτες της Κατασκηνώσεώς μας, τους υπεύθυνους Ιερείς των περιόδων π. Γεώργιο Σκοπαράντζο, π. Νικόλαο Τσέτσεκα, π. Γεώργιο Λάτση, π. Θεόφιλο Μαντζαβράκο, π. Συμεών Παπαγεωργίου, τους αρχηγούς π. Σεραφείμ Κοσμά, Ευάγγελο Θεοδώρου, πρεσβυτέρα Κανέλα Σπηλιώτη και Μαριάννα Λάτση, καθώς και τους υπαρχηγούς, τους ομαδάρχες, τις ομαδάρχισσες και τις μαγείρισσες. Τους ιατρούς της Κατασκήνωσής μας κ. Σωκράτη Ρέβη, Άγγελο Δεβερτζή και Βασίλειο Κούμπο, τις Μουσικούς πρεσβυτέρα Ελένη Τσολάκου και Χρύσα Μάνδρου και τη γυμνάστρια Χριστίνα Τσιούλου.
  • Πολλές φορές έχουμε θέσει την ερώτηση αν αξίζουν τόσες θυσίες και τόσα χρήματα για τη συντήρηση των κατασκηνώσεων μας. Η απάντηση πάντα είναι καταφατική. Την αξία των κατασκηνώσεων τη βλέπουμε στο πόσο οι κατασκηνωτές ωφελήθηκαν βιωματικά. Αξίζουν θερμές προσευχές οι χριστιανικές κατασκηνώσεις μας. Αξίζουν και θερμή οικονομική ενίσχυση, για να συνεχίζουν την ύπαρξή τους. Η κατασκήνωση της Ταϋγέτης θα εξακολουθήσει να διαπλάθει χαρακτήρες σύμφωνα με το χριστιανικό πρότυπο. Με μπροστάρη και καθοδηγητή το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας θα συνεχίσουμε την εργώδη προσπάθεια μας. Σας ευχαριστούμε.          

 

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

038 059 077 080 087 091