29/03/2024

RSS

Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου Ενορίας Τσεραμιού

16/07/2014

Με κάθε επισημότητα αλλά και ιδιαίτερα ξεχωριστή λαμπρότητα έλαβαν χώρα το απόγευμα της Κυριακής 13 Ιουλίου 2014 τα εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας του Αγίου Δημητρίου Τσεραμιού.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, συμπαραστατούμενος από τον οικείο εφημέριο π. Παναγιώτη Λάτση, ενώ το παρόν έδωσαν οι εντιμότατοι άρχοντες του τόπου μας, καθώς και ιερείς και πιστοί από τις γύρω περιοχές αλλά και τη Σπάρτη.

IMG_2625IMG_2726IMG_2659Στη σύντομη αλλά εμπεριστατωμένη ομιλία του, ο εφημέριος του Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, αφού έκανε μία σύντομη αναδρομή στην ιστορία του κτιρίου που εγκαινιάστηκε και που στα παλαιότερα χρόνια λειτούργησε ως ελαιοτριβείο της ενορίας, αναφέρθηκε στους σκοπούς της λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου αυτής, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει «τόσο τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο, ο οποίος ως στοργικός πατέρας όλων, έδωσε την ευλογία του και συμπαραστάθηκε στη δημιουργία του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου του Τσεραμιού, όσο και τους ενορίτες του Τσεραμιού, για την ανιδιοτελή προσφορά τους, από την μικρότερη δωρεά μέχρι και τη μεγαλύτερη, που σε συνδυασμό με το αποθεματικό της ενορίας, αλλά και τις γενναίες και ιδιαίτατα σημαντικές δωρεές των ομογενών κυρίων Ιωάννου Κωνστανταράκου, Παναγιώτου Παναγάκου και Νικολάου Ορφανού, συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση αυτού εδώ του Πνευματικού Κέντρου».

IMG_2793IMG_2802IMG_2870Λαμβάνοντας στη συνέχεια το λόγο ο Σεπτός ποιμενάρχης μας, αφού επαίνεσε και συνεχάρη τον π. Παναγιώτη αλλά και όλους τους ενορίτες και ευεργέτες για τη συλλογική τους προσπάθεια και την αρραγή ενότητά τους στο να αποπερατωθεί το Πνευματικό Κέντρο της ενορίας του Τσεραμιού, ευχήθηκε από καρδιάς να καταστεί αυτό το κέντρο, κέντρο χριστιανικού φρονήματος και ανάπτυξης της ελληνορθόδοξης συνειδήσεως και αγωγής, αλλά και κέντρο κοινωνικής, ηθικής και θρησκευτικής ανατάσεως των ενοριτών, ιδίως δε των νέων ανθρώπων του τόπου μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της όλης εκδηλώσεως απονεμήθηκαν από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο της Ενορίας του Τσεραμιού τόσο προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιο όσο και προς τους τρεις ευεργέτες της ενορίας, μια ξύλινη χειροποίητη εικόνα του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου με κατάλληλη αφιέρωση, εις ανάμνηση των εγκαινίων του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας αυτής.

IMG_2926IMG_2947IMG_2971Τέλος, αφού μοιράστηκαν σε όλους μικρά εικονάκια – ενθύμια και έγινε η αποκάλυψη της μαρμάρινης πλάκας και το κόψιμο της κορδέλας, ακολούθησε μια μικρή δεξίωση για όλους τους παρισταμένους, με γλυκά και μπουφέ που με ιδιαίτερη προθυμία και δικά τους έξοδα είχαν ετοιμάσει οι κυρίες της ενορίας του Τσεραμιού.

Δείτε το βίντεο και περισσότερες φωτογραφίες από τα εγκαίνια, κάνοντας κλικ εδώ:

Βίντεο – Φωτογραφίες: Τάκης Κούρος