29/03/2024

RSS

Εκδήλωση της Ενορίας Κοκκινόραχης για τον διπλό εορτασμό της 25ης Μαρτίου

26/03/2014

130 015 087

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην ενορία της Κοκκινόρραχης. Το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μια όμορφη γιορτή στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας με την συμμετοχή των παιδιών του Κατηχητικού Σχολείου και των κυριών της Ενοριακής Χορωδίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος, ο  Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο Πρωτοσυγκελεύων π. Γεώργιος Μπλάθρας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βρεσθένων π. Βασίλειος Μιχαλόχρηστας, ο εφημέριος Πλατάνας π. Δημήτριος Λεπελής, ο Διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Δημήτριος Μιχαλάκος, ο τέως προϊστάμενος Α/θμιας Εκπαιδεύσεως κ. Γεώργιος Παλούμπας, το μέλος του τοπικού συμβουλίου Σπάρτης κ. Παναγιώτα Ανδρακάκου και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινορράχης κ. Λάμπρος Παλαιοκώστας.

019 066 032

Κατά τη διάρκεια της γιορτής παρουσιάστηκαν σκετς, ακούστηκαν ύμνοι αφιερωμένοι στην Παναγία μας και τραγούδια για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ ο σεβαστός μας  π. Γεώργιος Μπλάθρας τραγούδησε ένα όμορφο δημοτικό τραγούδι γεμάτο νοήματα, «τον γέρο Δήμο», που όλους τους συγκίνησε. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον σύντομο λόγο του Σεπτού Ποιμενάρχη μας κ.κ. Ευσταθίου, ο οποίος τόνισε την αξία της διπλής αυτής εορτής, ενώ δεν παρέλειψε να επαινέσει τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες.

Τη γιορτή οργάνωσαν  ο εφημέριος π. Συμεών Παπαγεωργίου, η κατηχήτρια κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου – Κουκούτση και οι μουσικοί:   Χαρούλα Βελισσάρη-Βαδάκογλου, Τριάδα Παλαιοκώστα και Αδαμαντία Μωυσάκου.

022 078 140