28/03/2024

RSS

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

22/03/2010

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών  τελέσθηκε την Κυριακή 21 Μαρτίου   ο τελευταίος κατανυκτικός εσπερινός στον Ι. Ν. Οσίου  Νίκωνος  Σπάρτης, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ευσταθίου.

PICT0374Κατά τη διάρκειά του,  ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, δια της χάριτος του Παναγίου και Τελεταρχικού πνεύματος,  ανέθεσε, κατόπιν ειδικής τελετής, το λειτούργημα της πνευματικής πατρότητας σε τρεις καταξιωμένους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Συγκεκριμένα, την πνευματική πατρότητα, δηλαδή το δικαίωμα να εξομολογούν και να καθοδηγούν πνευματικά ευσεβείς χριστιανούς μας, έλαβαν ο Αιδ. Ιερέας  π. Κων/νος Βλάχος, Εφημέριος Ριβιωτίσσης,  ο Αιδ. Οικ. π. Νικόλαος Κωνσταντάκης, Εφημέριος Χρυσάφων και ο Αιδ. Ιερέας π. Ιωάννης Προφύρης, Εφημέριος Αγ. Παρασκευής Αμυκλών και Διευθυντής του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης. Όλοι οι παραπάνPICT0372ω κληρικοί διακονούν «μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης» για αρκετά έτη το Ιερό Θυσιαστήριο  και συναναστρέφονται  εποικοδομητικά το ποίμνιό τους.  Γι΄ αυτό, εμπνέουν τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθούν πλήρως στη νέα τους αποστολή σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα του αγίου Ευαγγελίου.

 

 

 

 

 PICT0376

 

 

 

Επιπρόσθετα, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας απένειμε δια διπλώματος το δίκαιο έπαινο και την άκρα ευαρέσκεια της τοπικής μας Εκκλησίας σε πρόσωπα που έχουν καταξιωθεί στο στίβο της ζωής  με την  έντιμη, πολυετή και πολυσχιδή δράση τους.

       Πιο συγκεκριμένα  τιμήθηκαν  :

PICT0385α) Ο Παν/τος Αρχιμ. π. Διονύσιος Μπέκος Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεώς μας, για  τον ένθεο ζήλο, το ορθόδοξο ήθος και την πολυετή, πολύκαρπη και  καλλίκαρπη υποδειγματική Διακονία του για 35 περίπου έτη στη μεταλαμπάδευση του κοσμοσωτήριου ευαγγελικού μηνύματος τόσο στην Εξωτερική Ιεραποστολή όσο και στην Ιερά Μητρόπολή μας.

 

 

 

 PICT0388

 

β) Ο κ. Απόστολος Γεροκώστας, Αντιστράτηγος και Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας, για τον ξεχωριστό ζήλο που επέδειξε κατά την επιτέλεση του καθήκοντός του στην κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς τού 2007 που  έπληξε καταστροφικά την εκκλησιαστική μας περιφέρεια.

 

 

 

PICT0392

γ) Ο κ. Γεώργιος Αλαφόγιαννης,  ευσεβής και ενάρετος χριστιανός, για την εν πνεύματι αυταπαρνήσεως, αυτοθυσίας και ανιδιοτέλειας πολύτιμη εθνική προσφορά του κατά τη διάρκεια του Αγώνα εναντίον των δυνάμεων του ναζισμού στο Β. Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

 

 

 

Επισφραγίζοντας τη σεμνή αυτή τελετή, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας τόνισε πόσο σημαντικό είναι το λειτούργημα του εξομολόγου-Πνευματικού στις μέρες μας ιδιαίτερα που ο  χειμαζόμενος άνθρωπος αναζητά ασφαλείς οδοδείκτες πνευματικής ανακούφισης και αναζωογόνησης. Επίσης, εξήρε την προσωπικότητα και το έργο των τιμηθέντων και ευχήθηκε η κοινωνία μας πάντα να κυοφορεί τέτοιους ανθρώπους, ώστε να αποτελούν  τα αδιάσειστα θεμέλιά της και την εγγύηση της προόδου της.

PICT0386PICT0390