28/03/2024

RSS

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Βρεφονηπιακό Σταθμό ΄΄ο Άγιος Βασίλειος΄΄ στη Σπάρτη

17/12/2013

   w b 021

Μία όμορφη Χριστουγεννιάτικη γιορτή πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου ο Βρεφονηπιακός Σταθμός ‘’ο Άγιος Βασίλειος΄΄ της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης. Την εκδήλωσε τίμησαν με τη παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος και τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

   we Τους παραβρισκόμενους καλωσόρισε η Νηπιαγωγός κ. Σταυρούλα Κομποχόλη – Βερούτη, η οποία τόνισε την ανάγκη έκφρασης που ικανοποιούν τα παιδιά μέσω τέτοιων εκδηλώσεων καθώς και την ενθάρρυνση που πρέπει να έχουν από τους ενήλικες.i

   Αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Διευθυντής του Ιδρύματος π. Ηλίας Βουρβουριώτης, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στο μήνυμα των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους ευεργέτες του Ιδρύματος και τους γονείς για την εμπιστοσύνη τους, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αμέριστη συμπαράσταση του Σεβ. Μητροπολίτη και Προέδρου του Δ.Σ Ιδρύματος κ. Ευσταθίου.

Ακολούθησε ένα ευχάριστο πρόγραμμα από τα παιδιά με σκετς, Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Τις αξιέπαινες προσπάθειες των παιδιών και των άξιων εκπαιδευτικών τους επιβράβευσαν με ζεστό χειροκρότημα οι γονείς και συγγενείς των νηπίων, που είχαν κατακλύσει την αίθουσα εκδηλώσεων του Βρεφονηπιακού Σταθμού. Από την πλευρά τους τα παιδιά πρόσφεραν ένα συμβολικό δώρο στον Ποιμενάρχη μας, ο οποίος το δέχθηκε συγκινημένος.

x v

m h p u

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το μεστό και ευεργετικό λόγο του Σεβ. Μητροπολίτη μας, ο οποίος αρχικά εξέφρασε την ευχή τα παιδιά, που αποτελούν την ελπίδα του τόπου, να μη χάσουν μεγαλώνοντας την αγνότητα της ψυχής, την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό τους. Ο Ποιμενάρχης μας μίλησε ακόμα για το υπέρτατο αγαθό της ειρήνης και ολοκλήρωσε το σύντομο λόγο του με την προτροπή  να διατηρούμε την πίστη και την αισιοδοξία μας, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν λαός, αλλά και ο καθένας προσωπικά.s

   Στο τέλος της εορτής ο Σεβασμιώτατος  μοίρασε ιδιοχείρως σε κάθε επισκέπτη ένα ημερολόγιο του νέου χρόνου, ενώ υπήρχε κέρασμα με γλυκίσματα και χυμούς, που ευγενικά πρόσφεραν γονείς και συγγενείς των νηπίων.