29/03/2024

RSS

Οδοιπορικό στη Μεγάλη Εβδομάδα από την ενοριακή χορωδία Κοκκινορράχης

26/04/2013

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποίησαν τα Μέλη της Ενοριακής Χορωδίας Κοκκινορράχης και τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Κοκκινορράχης, το απόγευμα του Σαββάτου 20 Απριλίου 2013 στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας. Παρουσίασαν στο πολυπληθές ακροατήριο, ένα Αφιέρωμα στην Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση του Κυρίου.

Την εκδήλωση άνοιξαν με την βοήθεια της κατηχήτριας τους κ. Δέσποινας Παπαδοπούλου Κουκούτση, τα παιδιά του Κατώτερου Κατηχητικού, τα οποία παρουσίασαν ένα δρώμενο με ικεσίες και παρακλήσεις προς τη Μητέρα Παναγία μας, που μπροστά στο Σταυρό του Κυρίου μας με καρτερική υπομονή, μας έδειξε τον δρόμο της λύτρωσης και της σωτηρίας.

xorwdia 002xorwdia 020xorwdia 055

Στην συνέχεια η 25μελης Ενοριακή Χορωδία Κοκκινορράχης υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Βυζαντινής Μουσικής κ. Χαρούλας Παπαδοπούλου, έψαλε ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, της Αναστάσεως, τα Εγκώμια και το Μοιρολόι της Παναγίας μας. Τους ύμνους προλόγιζε θεολογικά ο Εφημέριος της Ενορίας π. Συμεών Παπαγεωργίου.

Την γιορτή έκλεισε με μεστό λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ε Υ Σ Τ Α Θ Ι Ο Σ. Η ομιλία του επικεντρώθηκε στα γεγονότα που θα ζήσουμε και θα εορτάσουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και έδωσε  συγχαρητήρια στα παιδιά του Κατηχητικού και τα Μέλη της Χορωδίας. Στο τέλος μοίρασε και αναμνηστικά δώρα.

xorwdia 061xorwdia 192xorwdia 194

Την γιορτή παρακολούθησαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βρεσθένων π. Βασίλειος Μιχαλόχρηστας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης π. Αθανάσιος Σπηλιώτης, ο Εφημέριος Αγ.Νικολάου Σπάρτης π. Κωνσταντίνος Ορφανάκος, ο Εφημέριος Τσεραμιού π. Παναγιώτης Λάτσης, ο Διευθυντής του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Δημήτριος Μιχαλάκος, η Νηπιαγωγός Κοκκινορράχης κ. Ματούλα Παπαθανασοπούλου, το μέλος της Δημοτικής Ενότητας Σπάρτης κ. Παναγιώτα Ανδρακάκου, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινορράχης κ. Λάμπρος Παλαιοκώστας και πολλοί άλλοι.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες αλλά και τις φωτογραφίες σε βίντεο-παρουσίαση,

καθώς και το βίντεο από την εκδήλωση, πατώντας στις αντίστοιχες λέξεις.

Βίντεο: Ειρήνη Κουκούτση, Φωτογραφίες: Φώτιος Αλεξόπουλος