28/03/2024

RSS

Τα στελέχη του νεανικού έργου της Ι. Μητροπόλεώς μας έκοψαν την πίτα τους

04/01/2013

PIC2PIC3PIC4

Πραγματοποιήθηκε και εφέτος η καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας των στελεχών του Νεανικού Έργου της Ιεράς Μητροπόλεως μας. Η συνάντηση αυτή των κατηχητών και των στελεχών των κατασκηνώσεων ήταν μια ακόμη αφορμή διαλόγου, προβληματισμού  και ανταλλαγής απόψεων σε επίκαιρα και σχετικά με τη δράση των στελεχών θέματα.

Η κοπή της πίτας εφέτος πραγματοποιήθηκε στον φιλόξενο χώρο της Ι. Μ. Παναγίας Ζερμπίτσης στους πρόποδες του Ταϋγέτου με την ευλογία και ολοπρόθυμη συγκατάθεση της καθηγούμενης της Ιεράς Μονής Οσιολογιωτάτης Γερόντισσας Παρθενίας, η οποία  μερίμνησε ιδιαιτέρως για την υποδειγματική φιλοξενία.

PIC5PIC1PIC7

Στο ευρύχωρο αρχονταρίκι της Μονής η νεανική παρέα υπό τον συντονισμό και την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευσταθίου παρακολούθησε την εισήγηση – ομιλία του κ. Αριστείδη Σεϊμανίδη, κατηχητή στο νεανικό έργο του Ι. Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, με γενικό θέμα «το Ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας στο σύγχρονο κόσμο». Ο ομιλητής αναφέρθηκε με σύγχρονη και περιεκτική γλώσσα στο ιεραποστολικό έργο που επιτελεί κάθε στέλεχος, αλλά και κάθε ορθόδοξος χριστιανός και ανέφερε πέντε προϋποθέσεις προκειμένου αυτό να είναι πετυχημένο και αποδοτικό.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με συντονιστή τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη μας, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις και διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες επισημάνσεις. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσαν οι τοποθετήσεις των νεαρότερων στην ηλικία στελεχών αποδεικνύοντας πως η νέα γενιά έχει την ικανότητα να συμβάλλει ουσιαστικά στον διάλογο για τις προκλήσεις που θέτει επιτακτικά το παρόν και το μέλλον της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας.

PIC6PIC8PIC9

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης ο Σεβασμιότατος Ποιμενάρχης μας ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα και προσέφερε ο ίδιος από ένα κομμάτι σε όλους τους παρευρισκόμενους. Το φλουρί κέρδισε ο κ. Γιάννης Κατσούλης, ανώτατο στέλεχος επί σειρά ετών των κατασκηνώσεων. Επίσης εφέτος η Ιερά Μητρόπολή μας κλήρωσε χρηματικό πόσο ως βοήθημα μεταξύ των στελεχών που είναι μαθητές και φοιτητές. Τυχερός αναδείχθηκε ο φοιτητής θεολογίας Ηλίας Κοκκορός παραλαμβάνοντας το δώρο από τα χέρια του Ποιμενάρχη μας.

Στη συνέχεια ακολούθησε προσκύνημα και ξενάγηση στο καθολικό της Ιεράς Μονής, όπου φυλάσσεται τμήμα Ιερού λειψάνου του Νεομάρτυρα Αγίου Ιωάννου του Μονεμβασιώτου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχές του Σεβασμιότατου και της Γερόντισσας της Μονής για το νέο έτος.

Παρακολουθείστε το βίντεο από όλη την εκδήλωση, κάνοντας κλικ εδώ:

Ευάγγελος Θεοδώρου

Εκ του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως

PIC10PIC11PIC12